Russische en Slavische Studies - activiteiten

strahov5Wo
26 sept

PCH 5.60

17-19u

Research on medical communication in Poland

Research on medical communication in Poland

The ​Polish section of the Department of Russian and Slavic Studies (​University of Amsterdam)​ invites you to a guest lecture
by Dr. Marta Chojnacka-Kuraś from the University of Warsaw | De opleiding Russische en Slavische Studies (Pools) nodigt jullie uit voor een lezing van gastdocent (taalkundige en logopediste) dr. Marta Chojnacka- Kuraś van de Universiteit van Warschau

Research on medical communication and discourse in Poland

The lecture concerns selected research problems regarding communication in medicine conducted in Poland and the latest activity of some scientific institutions (like Polish Medical Communication Association) for the development of medical communication in Poland.

Date: Thursday, September 26th from 17:00 to 18:30 
Taal: Engels
Location: PCH, Spuistraat 134, room 5.60

Participation is free of charge, but registration is required till 24 September on the email e.d.niemczuk-weiss@uva.nl.
After the lecture, we invite you to a glass of wine

 For more information please contact: e.d.niemczuk-weiss@uva.nl

 
Do
6/9-18/10
PCH 1.15Living Memories, 2018

In de lezingenreeks Living Memories komen native speakers (docenten) van de opleidingen Slavische Talen en Roemeens aan het woord. Hun geschiedenissen verrijken en veranderen onze blik op ‘De Geschiedenis’ en laten zien dat het grote verhaal nooit losstaat van persoonlijke beleving.


Lees verderZa
3 nov.


Universteits-
Theater
AmsterdamNajaar 1918: Europa op de schop

Symposium over het uiteenvallen van de Donaumonarchie, dit jaar precies een eeuw geleden; over het ontstaan van herrezen en nieuwe staten – Polen, Tsjecho-Slowakije en het Koninkrijk der Serven, Kroaten en Slovenen - en over de gevolgen daarvan voor de Slavische talen en culturen van Centraal-Europa. Met een historische inleiding, en presentaties over literaire en taalkundige aspecten van de nieuwe geopolitieke verhoudingen.

Universiteitstheater, Nieuwe Doelenstraat 16, Amsterdam


Lees verder