Russische en Slavische Studies - Pools
Research on medical communication in Poland

The ​Polish section of the Department of Russian and Slavic Studies (​University of Amsterdam)​ invites you to a guest lecture
by Dr. Marta Chojnacka-Kuraś from the University of Warsaw | De opleiding Russische en Slavische Studies (Pools) nodigt jullie uit voor een lezing van gastdocent (taalkundige en logopediste) dr. Marta Chojnacka- Kuraś van de Universiteit van Warschau

Research on medical communication and discourse in Poland

The lecture concerns selected research problems regarding communication in medicine conducted in Poland and the latest activity of some scientific institutions (like Polish Medical Communication Association) for the development of medical communication in Poland.

The center of my attention is the role of language in the relation between patients and health care workers as well as in the contemporary medical discourse in Poland. I would like to show the possible use of linguistic tools (especially cognitive ones) to study some aspects of medical discourse and improve the medical communication in the further perspective.”

Date: Thursday, September 26th from 17:00 to 18:30 
Taal: Engels
Location: PCH, Spuistraat 134, room 5.60

Participation is free of charge, but registration is required till 24 September on the email e.d.niemczuk-weiss@uva.nl.
After the lecture, we invite you to a glass of wine

 For more information please contact: e.d.niemczuk-weiss@uva.nl


Debat van 21 november 2017 in De Balie, Amsterdam is terug te zien op vimeo: Democracy in Europe: What about Poland?

In 2015 won de politieke partij ‘Peace and Justice’ de Poolse verkiezingen en nam direct een aantal maatregelen om hun macht te vergroten, onder meer door het verkleinen van de rechten en vrijheid van het Hooggerechtshof en de media. Hoe is het mogelijk dat het rechtssysteem in Polen zo snel ondermijnd kon worden? Wat betekent dit voor Oost-Europa en voor de Europese Unie als geheel? Kunnen we deze terugslag beter begrijpen door te kijken naar de geschiedenis?
Tijdens het debat werd gesproken over de winst van de politieke partij Peace and Justice in 2015, en de gevolgen daarvan voor de Poolse rechtstaat. Hoe is het mogelijk dat het rechtssysteem in Polen zo snel ondermijnd kon worden? Wat betekent dit voor Oost-Europa en voor de Europese Unie als geheel? Kunnen we deze terugslag beter begrijpen door te kijken naar de geschiedenis?

Er kwam een indrukwekkende selectie aan experts bijeen, onder meer Wojciech Sadurski, Marta Bucholc, Kees Sterk, en de Poolse Ombudsman Adam Bodnar, academici die zich bezighouden met de rechtstaat in het algemeen, maar specifiek die in Polen. Er zal gesproken worden over de winst van de politieke partij Peace and Justice in 2015, en de gevolgen daarvan voor de Poolse rechtstaat. Hoe is het mogelijk dat het rechtssysteem in Polen zo snel ondermijnd kon worden? Wat betekent dit voor Oost-Europa en voor de Europese Unie als geheel? Kunnen we deze terugslag beter begrijpen door te kijken naar de geschiedenis?

Lees verderstrahov4

In april 2013 waren we er met onze studenten Pools voor het paleis Kamieniec in Polen. Hier zijn een paar foto's van voor en tijdens deze reis!


strahov3