Russische en Slavische Studies - publicaties

Tijdschrift voor Slavische Literatuur

Sinds 1987 brengt het Tijdschrift voor Slavische Literatuur (TSL) per jaar drie tijdschriften van tachtig bladzijden uit met telkens een gevarieerd aanbod aan artikelen, (nieuwe) vertalingen, interviews, recensies, beschouwingen en interessante (biografische) verhalen uit de diverse Slavische literaturen: Russisch, Pools, Tsjechisch, Servisch, Kroatisch, Sloveens, Bulgaars, Oekraïens, et cetera.

strahov2

Slavische Cahiers

In de reeks Slavische Cahiers verschijnen minder bekende werken uit de Slavische literaturen. Per jaargang verschijnen er drie deeltjes. De Slavische Cahiers worden uitgegeven door de Stichting Slavische Literatuur en Uitgeverij Pegasus.

Russian Literature

Russian Literature is a peer-reviewed academic periodical that publishes literary studies in Russian and English. The journal combines special and regular issues devoted to Russian literature with contributions on related subjects in Croatian, Serbian, Czech, Slovak, Polish, and other Slavic literatures.

> Lees verder


Prospekt-online

Prospekt-online wil vooral aandacht besteden aan interessante achtergronden en onderwerpen, die in het dagelijkse Nederlandse nieuws over deze regio niet of minder uitgebreid aan de orde komen. Goede en onafhankelijke Russische kranten en nieuwssites vormen hierbij een belangrijke inspiratiebron. Prospekt-online is de digitale opvolger van de tijdschriften Prospekt (1993-2009) over Oost-Europa en Ablak (1996-2009) over Midden-Europa.


Leiden Rusland Blog

Het Leiden Rusland Blog is het weblog van de opleidingen Russische Studies (BA) en Russian and Eurasian Studies (MA) van de Universiteit Leiden. Het blog is in de eerste plaats een platform waar medewerkers van de genoemde opleidingen, en genodigden, hun onderzoek voor een breed publiek onder de aandacht brengen. Ook verschijnen op het blog bijdragen over actuele, maatschappelijk relevante thema’s met betrekking tot Rusland en de andere staten van de voormalige Sovjet-Unie. De bijdragen aan het blog worden op persoonlijke titel geschreven.