Slavistiek in de Lage Landen - agenda


21 okt.

5-6.15 pm


PCH 5.60

Living Memories & Cultural Trajectories, laatste donderdag in PCHoofthuis

Naar goede jaarlijkse gewoonte start deze week (donderdag) de lezingenreeks van Russische en Slavische Studies. Dit jaar is de reeks in een nieuw jasje gestoken en is de naam wat langer geworden: Living Memories & Cultural Trajectories. Zoals de titel al aangeeft, valt de reeks in twee delen uiteen. In het eerste deel vertellen docenten van de opleiding over hun jeugd in Oost-Europa tegen de achtergrond van de cultuurhistorische ontwikkelingen van de twintigste eeuw. De lezingen van het tweede deel zijn gewijd aan een aantal belangwekkende aspecten van de Russische cultuur en maatschappij. Alle lezingen vinden op donderdag plaats, van 17:00 tot 18:15 in PCH 5.60 – dus opnieuw in ‘fysieke’ vorm! Op donderdag 21 oktober is alweer de laatste bijeenkomst Van radio Yerevan tot Perstrojkast met oud-student/journalist Geert Jan Hahn. Het complete programma vind je hier.

Reserveren kan te allen tijde en is niet verplicht, maar is wel handig met het oog op de beschikbare ruimte – stuur een mailtje naar N.Iancheeva@uva.nl.

16 OKT.

16.00


OBA

THE STORY OF CHOPIN in de OBA, Amsterdam

Een concertlezing met het verhaal achter de invloeden van zijn Poolse en Franse roots. Met Bozena Kopczynska (storyteller) en Clara Biermasz (vleugel). Er is slechts een beperkt aantal kaartjes beschikbaar, dus reserveer tijdig.
Tickets (€11.50) and more information about the screening https://www.oba.nl/agenda/oosterdok/stichtingpolishculture.html
21 OKT

Pegasus

Amsterdam

Lezing Guido van Hengel over Roedel: Verhalen over mensen en honden in voormalig Joegoslavië

Guido van Hengel presenteert zijn alternatieve geschiedenis van voormalig Joegoslavië 
op donderdag 21 oktober 2021 van 17.00 tot 19.00 uur bij Pegasus (Singel 367)

Aanmelden is voor deze bijeenkomst verplicht. Er zal naar de coronapas of een negatieve test gevraagd worden.25 OKT

De Rode Hoed

Amsterdam

Lezing Raam op Rusland 25 oktober in de Rode Hoed

Op 25 oktober komt journalist Galina Timchenko, oprichtster en CEO van de Russische nieuwswebsite Meduza naar Amsterdam. Op uitnodiging van Raam op Rusland zal zij in de Rode Hoed de vijfde Oktoberlezing houden met als thema de kneveling van de persvrijheid in Rusland. Pegasus is aanwezig met een boekenstand. We nodigen jullie graag uit voor dit belangrijke evenement. Aanmelden kan hier.
Vrijdag
29 Oktober

PCH 5.60

en

St Petersburg

2e Bruggenbouwers conferentie op 29 oktober

Op vrijdag 29 oktober vindt de tweede Bruggenbouwers-conferentie plaats, in samenwerking met het Nederlands Instituut (NIP) en de Universiteit van St-Petersburg. Het belooft ook deze keer een boeiende dag te worden, met onder meer lezingen van Willem Weststeijn over de geschiedenis van de Amsterdamse slavistiek en Arthur Langeveld over de Russische contacten van Karel van het Reve. Net als in juni is het een ‘hybride’ evenement, waarbij er zowel in Amsterdam als in St-Petersburg fysieke lezingen zijn die tegelijk online kunnen worden gevolgd.

Op deze link vinden staat het volledige programma. Ook kunnen jullie je hier aanmelden, zowel voor het bijwonen van de lezingen in het PCH als voor de online variant.

De eerste Bruggenbouwers conferentie (juni 2021) is nog online te zien: Bruggenbouwers